lørdag 15. oktober 2011

Tautinis kostiumas

Na va... Kaip jau rašiau anksčiau, užsimaniau tautinio kostiumo. Ir štai paskutinės kelionės į Lietuvą metu, užsisakiau ir įsigyjau:D Susisiekiau su Panevėžio "Tautiniai kostiumai", turėjau nuvažiuoti į savininkės namus, nes visus kostiumus tik ką buvo pasiėmusi iš kažkokios parodos. Labai maloni ir plepi moteriškė:D Aprodė ir staklių dirbtuves - ištiesų keista vienoje vietoje matyti tiek senovinių staklių. 
 Užsisakiau aukštaitišką kostiumą ir po vienos dienos jau galėjau atsiimti. Kostiumas kainavo 1000Lt + sidabrinis liemenės užsegimas 200Lt. Dabar belieka įsigyti sidabrinius karolius, bet pirma reikia susirasti darbelį kokį, o tai nuo kitos savaitės esu oficiali bedarbė...

Sjonas su pasjoniu


Prijuostė ir rinktinė juosta (pastarąją reiks susitrumpinti)


Marškinių raštelis


Liemenė ir kepurėlė


Mama dar padovanojo riešines


Ir kaip tas grožis atrodo ant manes. Į mano rytinį užmiegotą abrozėlį nereikia kreipti dėmesio:D Kaip ir bardakėlį už mano nugaros:D

4 kommentarer:

  1. tai kur dabar varysi visa tokia pasipuosusi ?
    Man visada buvo idomu kiek kainuoja tautinis kostiumas... bet kazkaip nuvyle, kad neindvidualiai ... ka daryti jei kojos per trumpos tokiam kostiumui :)))
    Taip kaip cia dabar iseina, pasikeitei sekmingai namus ir netekai darbo ? :)

    SvarSlett
  2. Norvegai tautiniais rubais puosiasi daznai: nacionalines sventes, jubiliejieniai gimtadieniai, vestuves, krikstynos, diplomu teikimas ir t.t. Tad bent jau viena karta i metus tikrai uzsivilksiu:D Siutas individiualiai: man rode medziagu gabaliukus, o as rinkausi. Marskiniu medziaga buvo tik ka isausta, net nebuvo isplautas linas (labai kietas). O kai viska sukomplektavo, numieravo mane ir pasiuvo. Na liemene buvo jau gatava, tik truputi per plati, tai su adatelem sueme ir sutvarke pagal mane. Kadangi issirinkau is jau turimu medziagu, tai viska pasiuvo labai greitai:D Patikek, nieko imantraus nera pasiuti tai.
    Mes kraustemes ne toje pacioje vietoje, o baladojomes i kita apskriti. Man tiesiog per toli butu vazineti i darba. Gerom salygom i viena puse reiktu vaziuoti 1,5val. (piko laiku tai tampa tikras kosmaras, nes vaziuoti reikia vienu is pagrindiniu salies keliu). Mano darbas nera tiek vertas, kad taip vargciau. Todel ir isejau.

    SvarSlett
  3. as cia aisku daug maz juoko formoj... dekui uz isamu atsakyma... na skandinavai visi megsta tautiskuma ir ji naudoja, dziugu kad ir tu taip drasiai, as ko gero nedrysciau... nors esu sokius tautinius sokus, kazkurioj klasej :)))
    O del km suprantu... juk rasi kita,salimais greitai, Norvegija gi geriausiais stovinti salis .. buvo minciu vykti.. bet.. per daug permainu :) gerai ten kur esu :)
    sekmes

    SvarSlett
  4. Kokie gražūs man tie tautiniai kostiumai. Labai norėčiau ir aš turėti, bet reikia pripažinti, kad kaina tikrai didelė.

    SvarSlett