søndag 1. august 2010

Geirangeris 2dalis

Tesiu pasakojima apie atostogas...
Ir tiesa. Per sia kelione buvo pripyskinta virs 2000 nuotrauku su 3veidrodinukais ir vienu muiliniku. Tai bandau daryti toky apjungta reportaza:D

Taigi... Leidziames nuo Dalsnibbos. Ir sustojame prie kalnu ezeriuko. Veiksmas vyksta paskutine birzelio diena, bet ezere vis dar plaukioja ledai! Nuotraukos pasoneje matosi juodas Djupvassegga (1546m) kalnas. Noreciau kada nors uzsikabaroti ant jo, nes vaizdas nuo jo nuostabus.


Musu mazoji sukosi kaip uzsuktas zaisliukas "vilkiukas". Jetau, kaip ji nerimo visa diena!




Kaipgi kalnai be kriokliu. Ju pilna, kur bepasuktum galva. Dievinu krioklius! Botnafossen krioklys.


Gryztant i miestely butinai sustojame prie Flydalsjuvet skardzio. Tai turbut pati popluliariausia Geirangerio atvirute paveiksluojama cionais:D Nudziugino, kad paskutiniuosius kelis metus, norvegai investavo ir yrenge tikrai puikias apzvalgines aiksteles zymiausiose vietose. Taip kad prie skardzio yrengta gana erdvi masinu parkavimo aikstele ir viskas saugiai aptverta (pries 9m viso to nebuvo...). Pasigrozime vaizdais, tiek kiek mazoji keliauninke leidzia ir vel judam i prieki.




Vaizdelis Geirangerio prieplaukoje. Truputis faktu... Miestelyje gyventoju skaicius siekia vos... 250 zmogeliuku. Taciau vasaros sezonu viskas pasikeicia. Vienu metu, fijorde gali buti prisisvartave 4 kruiziniai laivai, o tai reiskia, kad i kranta gali issilaipinti virs 10 000 zmogeliuku! Praeitais metais fijorda aplanke 169 kruiziniai laivai ir juose buvo 218 000 keleiviu. O kur dar tokie ziopliai, kaip mes - atsibastantys masinomis, kemperiais, motociklais... As bandziau rezervuoti kalnu nameli menesi pries kelione. Siaip netaip radau viena laisva ir tai tik vienai nakciai ir nevisai musu pageidaujama data. Tad, norintiems aplankyti sy gamtos perliuka, nakvyne susirupinti reikia labai anksti!
Fijordas yra nedidukas, tik 15km ilgio, aplinkui supantys kalnai kyla beveik iki 2000m aukscio, fijordo gylis 600-700m.
Sis gamtos perliukas yra ytrauktas i UNESCO sarasa.


Musu keliones diena oras pasitaike fantastiskas, uztat ir turistu kaip skruzdelyne. Nusprendem paieskoti ramesnes vieteles lanciui. Truputis kantrybes ir mes megaujames ramybe ir kalnu paslepusiu virsunes debesyse peizazu.


Kad jau pajudejom i ta puse, tai aplankeme ir Eidsdal miesteliuka.



Dar vienas kriokliukas Sætrafossen, iki kurio yra galima nusibaladoti pazymetu takeliu. Turint laisvo laiko, tikrai verta ji pamatyti is arti. Gaila, bet sy karta neaplankeme Storsæterfossen krioklio. Nemanau, kad musu mazyle butu apsidziaugusi kopimu iki jo. O ir mano mamos sveikata, kazin ar butu leidus. Pries 9m uzkrapsciau prie jo draugus. Kopdami keike mane kaip reikalas, bet vazidelis ten... Po kriokliu galima palysti ir jis yra tikrai didesnis nei kitas zinomas krioklys, po kuriuo gali palysti Steinsdalsfossen (nepertoliausiai Bergeno).

Na ir aisku, kaip gi Geirangeris be troliu:D Marijai tai turbut buvo pati smagiausia keliones dalis:D Krantineje stovi vienas toks didzkis, nuciupinetas, nutryptas tukstanciu turistu:DDD Ir mazoji niekaip nenorejo jo uzleisti kitiems norintiems prie jo nusipaveiksluoti.



Prie vienos suvenyru parduotuves stovi kitas trolis. Ir tas buvo iskankintas. Mazoji sugebejo net is jo lazda islupti:D Bet aciu dzievuliui, ikisom lazda atgal:D Labiausiai parduodami suvenyrai, kaip bebutu keista - ne troliai, o su briedziais susijusi atributika.




3 kommentarer: