torsdag 25. mars 2010

2009m. nuotrauka

Forume lietuviainorvegijoj.com buvo paskelbtas konkursas - 2009m. nuotrauka. Ištiesų buvo įdomu peržiūrėti praeitų metų nuotraukas. O su mūsų šeimos paveikslavimo tempais ištiesų užduotėle nelengva :D Motiniški jausmai iškarto paėmė viršų :D Tad nusprendžiau, jog man metų nuotrauka turi būti susijusi tik su mūsų maže. Ir taip pradėjau nuotraukų peržiūrą. Bet jau tarp sausio mėnesio nuotraukų įstrigo viena. Tai aš ją ir nusiunčiau :D O jau po valandikės patiko jau balandžio mėnesį daryta nuotrauka... Ir taip keitėsi favoritai kas valandą:D Bet lai būna ta kurią išsiunčiau, vistiek pernelyg ilgai esu buvusi virtualiame pasaulyje, kad turėčiau iliuziją laimeti :)

Man ypač patinka paveiksluoti mažylę, nes jinai nebereaguoja į fotoaparatą. Niekada nerengiu jos kažkokiais gražesniais rūbais, nepuolu nuplauti veiduko ir nestatau kur geresnė šviesa kristu. Man patinka kiek galima natūralesni momentai. Jau sulaukiau ir iš darželio personalo pastebėjimų, jog mažė visai nereaguoja kai jie paveiksluoja ir vargo, kai atvažiavęs profesonalus fotografas bandė paveiksluoti ir bandė ją pasodinti pagal visas tas taisykles:D

Taip pat man patinka paveiksluoti mažę su pilnai atidaryta diafragma, su 50mm objektyvu naudoju f 1,4-1,8. Man patinka kuomet kūdikių, mažų vaikų nuotraukos tokiom švelniom linijom. O augant teks pridaryti diafragmą :D Vyresnio amžiaus žmonių nuotraukos kaip tik patinka su ryškiais veido bruožais, kai matyti visos raukšlytės. Man gražu :P

Nuotrauka paveiksluota Gran Kanarijoje kažkokioje kavinukėje.

2 kommentarer:

  1. Labai grazi mazytes akimirkos nuotrauka :) dvelkia tokia nerupestinga vaikiska ramuma :) kad norisi ziureti ir ziureti.. labai grazi Tavo mazyle ;)

    SvarSlett
  2. Nuostabi nuotraukėlė... Pasirodyk ir su kitomis, Tavo nuomone, metų nuotraukomis :) Tikiu, kad ir jos labai gražios :))

    SvarSlett