lørdag 27. februar 2010

Kjedelig

Vienam konkursį užmačiau užduoti paskrepinti olimpijados spalvomis, t.y. panaudoti žalia, mėlyna ir auksą, sidabrą arba bronzą. Su mėlyna man nekas šį kartą. Bet vat aukso idėja man patiko :)
Pavadinimas reiškia - nuobodu. Paveikslavau pas savo tėvus. Norėjau papaveiksluoti gražių nuotraukų tėvukų sode. O mažei labiausiai rupėjo mano sesers šuniukas (kurio meilės priepuolius sunku atlaikyti) ir triušis :)

Sauskelnių tortas

Praeitą šeštadienį mano kaimynka susilaukė dukrytės. O kadangi tai jau antra dukružėlė, tai daug dalykėlių jau turėjo iš anksčiau. Todėl nusprendžiau padovanoti labai praktišką dovanėlė, nusižiūrėta iš norvegaičių - sauskelnių tortas :)
Ir štai kas gavosi ;) Dabar belieka pasveikti, kad galčiau aplankyti :)

søndag 21. februar 2010

Vann

Galvojau šitą LO priduoti norvegaičių forume schemų konkursėliui, bet bet... :) Penktadienį buvau norvegaičių susitikime. Ten pabaigiau kaimo tema LO ir įsidėjau truputį priemonių šiam LO. Labai nemėgstu važiuoti į susitikimus prisikrovus lagaminus (norvegaitės visur tamposi tuos giga spec. skrebo lagaminus ant ratukų), nes visada gaunasi, kad namuose pamirštu kažką tokio, kas praverstų :) Todėl nesu super sužavėta šiuo savo LO, bet bus gerai ir kaip yra :)

I fjøset

Šį LO padariau vėl norvegaičių STM konkursėliui, kurio užduotis buvo panaudoti medžiagą.

LO vadinasi - Tvarte. Vieno apsilankymo pas mb mamą metu, nuėjome pas kaimyną, kuris turi karvių fermą. Mažulei tai buvo tikrai didelis nuotykis. Veik visą laiką girdėjosi "Ooooo....". Kartais įdomu pagalvoti kokius prisiminimus jinai turės paaugusi apie senelių lankymą... Šitą LO dariau remdamasi savo kaimo prisiminimais - daug siuvinėtų staltiesių ir pagalvėlių, nertų servetėlių ir užuolaidų, paveiksliukais su keistais rėmeliais nukabinėtos sienos ir bijūnų krūmai:) Gaila neradau rūtų... :)))) Na ir aišku kaip gi be karvių!:)))

Šiame LO iš skrebo priemonių panaudojau tik bazill pagrindą. Na dar panaudojau raidžių formeles. Servetėlės iš padėvėtų, remeliai irgi iš padėvėtų (buvo per didelis, tai laužiau ir karpiau :)) ). Gėlė iš ala statybinių prekių parduotuvės, dirbtinių gėlių skyriaus. Pavadinimo raidėms panaudojau toje pačioje parduotuvėje buvusias pavyzdines korteles, tipo kaip grindų lako pavyzdžiai.

onsdag 17. februar 2010

Her i kalde Vats

Šitas LO padarytas STM vasario mėn. dainos temai, t.y. pavadinime panaudojau dainos žodžius.
Pavadinimas reikštų - Tame šaltame Vats´e.





Mano mažulė jau 4 metukų!






søndag 7. februar 2010

Skissedillaskisse 45 - Er du så sulten?

Šį LO padariau norvegaičių schemų konkursėliui.
Pavadinimas - Ar tu tokia alkana?
Mažoji tikra norvegaitė - labai mėgsta duoną. Pas mus parduotuvėse yra duonos pjaustymo aparatai, tai jei perku duoną, jinai visada terorizuoja, kad gautų duonos papentuką. Bet kokie įtikinėjimai palaukti kol grįžim namo, nepadeda. O kartais kai perka duona tevelis, jis pamiršta supjaustyti duona parduotuvėje. Tad mažoji išsitraukia iš maišiuko visą kepaliuką:D



fredag 5. februar 2010

Tavo diena

Po pertraukėlės, pagaliau vakar padariau vieną LO. Norvegaičių bloge http://thatsjustsocute.blogspot.com/ , užmačiau užduotį, kuri man labai patiko - pačių pasidarytos gėlytės. Kaipgi atsispirti tokiai pagundai - reikia gi pateisinti gėlyčių karalienės vardą :D
Gėlytės padarytos labai paprastai. Iškirpau iš medžiagos apskritimus, jų viduryje iškirpau 2 - 2,5cm apskritimus, sudaigsčiau su siulu ir sutraukiau, taip gėlytės gražiai pasibangavo. Palei išorinį kraščiuką pridaigsčiau juostelę su tais blizgiais permatomais skrituliukais (vėlgi nežinau kaip lietuviškai tai vadinas). Į viduriukus įkišau brads.





O štai taip gėlytės atrodo pabaigtame LO. Pavdinimą apklijavau blizgučiais, tad realiai jis gražiai išryškėja. Turėjau kartoninius drugelius, tai juos apklijavau džinsine medžiaga ir iškirpau. Gaila, bet nuotraukoje nelabai matosi mistu nupurkštas kraštas...



Atvirukas gimtadienio proga

Šį atviruką padariau mb broliui, jam rytoj stuktelės 25m. Truputį netipiškas atvirukas, bet jam tikrai tiks - vyrukas išmaišė galbūt pusę žemės :D Kai pasakodavo apie keliones, nuotykius, pavydėdavau baltu pavydu. Bet kai pagalvodavau vėliau, aš taip kaip jis keliauja, niekada nebūčiau drįsusi. Trankytis mėnesių mėnesiais po pasaulį su kuprine ant pečių ir neturėti žalio supratimo, kur kelionės kelias pasuks kitą dieną...
Tikrovėje atviruko spalvos truputį sodresnės. Labai gerai matosi debesiukų 3D efektas, nes kiekvienas debesiukas skirtingam lyguje.
Tikiuosi vyrukui patiks :D